Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ




Η δημοκρατία , όπως διαμορφώθηκε μετά το 1974 δεν μπορεί, πλέον, να συνεχιστεί. Κάθε φορά που γίνεται μια προσπάθεια αλλαγής, οι προνομιούχοι αντιστέκονται. Τα κόμματα, ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται, υποστηρίζουν αιτήματα και συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να επικρατούν και να κερδίζουν οι εκβιαστές.
Ενδεικτικά αναφέρω:
Κάτοχοι δημοσίας χρήσεως αυτοκινήτων ( ΤΑΞΙ, ΦΟΡΤΗΓΑ),Δημοσιογράφοι, ρουσφετολογιθέντες συμβασιούχοι, "Εργάτες" στον ΟΛΠ, υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας. Επιδοτούμενοι μη αγρότες, τεχνικοί, εργολάβοι, και βεβαίως οι "πενόμενοι" υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών.
Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλούς άλλους, όπως, επαγγελματίες φοιτητές, συνδικαλιστές κλπ.
Δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι αυτοί είναι πλούσιοι, αλλά είναι πλουσιότεροι από τους άλλους.
Θα πρέπει κάποτε οι περισσότεροι και φτωχότεροι να εκφραστούν και αντιδράσουν.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!



“Ελπίδα” είναι η λέξη που μας ναρκώνει και σπρώχνει την σκέψη μας μπροστά σε μια όμορφη και τις περισσότερες φορές απατηλή προσμονή για να είναι υποφερτές οι δυσκολίες του παρόντος.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το όπιο των λαών γιατί αυτή την λέξη πουλάνε εδώ και χρόνια οι δημαγωγοί Πολιτικοί για να χειραγωγήσουν και να κατευθύνουν τις μάζες.
Μοιάζει σαν να περπατάμε στην έρημο και να δαγκώνουν το σώμα μας φίδια, σκορπιοί και εμείς, αντί να κοιτάμε μπροστά μας, για να αντιδράσουμε και να προφυλαχτούμε, κοιτάμε στο βάθος του ορίζοντα στον αντικατοπτρισμό του ήλιου μια ανύπαρκτη όαση που ονομάζεται “Ελπίδα”.
Όμως όταν πριν από αυτή προηγείται προβληματισμός, σχεδιασμός, οργάνωση και τέλος έντονη προσπάθεια δηλαδή αν ΟΛΟΙ μας πράξουμε το αυτονόητο … ναι … τότε υπάρχει
“Ελπίδα”

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ



Όταν σε μια χώρα, όπως στην Ελλάδα:
-Έχουν καταρρεύσει οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί
-Ο,τι έχει απομείνει είναι φθαρμένο και διεφθαρμένο και ο κάθε υπάλληλος του συστήματος αυτού κοστίζει 50.000 -60.000ευρώ το χρόνο,
τότε, όλοι οι οι υπήκοοι είναι υποχρωμένοι να ασκούν καθήκοντα.....οικονομολόγου, όπως οι γιαγιά δες εικόνας.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ 2010



Ακόμα και αν έχουμε λόγο να κοιτάμε με διασταλμένα μάτια τον χρόνο που ήδη ήρθε, έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να τον κοιτάμε και με ελπίδα.
Δεν είναι στο χέρι μας να έχουμε μια ζωή χωρίς προβλήματα, αλλά ούτε και τα προβλήματα δεν μπορούν να έχουν μέλλον χωρίς ανθρώπους.
Πολλές ευχές για δύναμη, για αισιοδοξία και για έναν βίο που να μας κάνει πιο σοφούς και δια τούτο πιο όμορφους.
Καλή χρονιά