Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΤΡΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Μία μουσική εκδήλωση και δύο θεατρικές παραστάσεις, κατά την καλλιτεχνική μου απαιδευσία, ξεχώρισαν τούτο το καλοκαίρι.

Η πρώτη 5/8 – Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο. Τραγούδησαν οι Μανώλης Μητσιάς, Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Γρηγόρης Βαλτινός, που είχε και την σκηνοθεσία – καταπληκτική συναυλία, μας ταξίδεψε στο χρόνο......Πραγματική μυσταγωγία.



Η δεύτερη 17/08/2009 “Όρνιθες”, Αριστοφάνη,σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

«Ευδαιμονίαν, βίον, ειρήνην, νεότητα, γέλωτα, χορούς, θαλίας» συν του πουλιού το γάλα: όλα αυτά υπόσχονται για την ουτοπική Νεφελοκοκκυγία τα περίφημα Πουλιά του Αριστοφάνη. Εν έτει 414 π.Χ. δύο Αθηναίοι –ο Πισθέταιρος κι ο Ευελπίδης– εγκαταλείπουν τη φιλοπόλεμη Αθήνα και τα πολιτικοκοινωνικά δεινά αναζητώντας την ιδανική πολιτεία στον ουρανό. Ο Σωτήρης Χατζάκης μαζί με γνήσιας κωμικής φλέβας ηθοποιούς από διαφορετικές γενιές εστιάζουν στην «τραυματική και συναρπαστική» δεκαετία του ’60 «και στην αισθητική των περιπλανώμενων ακροβατών, των αυτοδίδακτων σχοινοβατών, των εραστών της άρσης του βάρους στα λαϊκά θεάματα».



Και η τρίτη 21/08/2009 στο ΄θέατρο "Δρούβα" Η Αληθινή απολογία του Σωκράτη. Διασκευή Κ. Βάρναλη με τον Γιαννη Μορτζο,τη Γ. Ζήκου, την Α. παπαδοπούλου και τον. Μ. Βογιατζή. Ό Σωκράτης από κατηγορούμενος Κατήγορος ενάντια στην υποκρισία και την ιδιοτέλεια....

Δεν υπάρχουν σχόλια: