Τρίτη 20 Απριλίου 2010

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967-43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


Οι περισσότεροι από εμάς, με τη στάση μας- από το 1974 και ύστερα-ευθυνόμαστε για τα δημόσια πράγματα στη χώρα μας. Βεβαίως η ευθύνη δε βαραίνει όλους το ίδιο. Με τούτα και με εκείνα, καταφέραμε η χώρα μας να χλευάζεται διεθνώς και να βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας.
Η χρεοκοπία δεν οφείλεται μόνο στα κυβερνητικά κόμματα, αλλά πρώτα και κυρίως στο φαύλο μεταπολιτευτικό σύστημα και στις φασιστικές ομάδες πίεσης.
Ένα και πλέον εκατομμύριο υπαλλήλους, τον ακριβή αριθμό δεν το γνωρίζει κανείς, ίσως το ανακαλύψουν τα λαγωνικά του Δ.Ν.Τ., είναι ένα από τα κατορθώματα της Μεταπολιτευτικής φαυλότητας. Οι απολαβές των οποίων αποτελεί ακόμη "μυστήριο" ακόμη και για τον αρμόδιο υπουργό. Αμφιβάλλω αν ο υπ. οικονομικών γνωρίζει πόσο παίρνουν οι 100.000 υπάλληλοι των υπηρεσιών που υπάγονται ή εποπτεύονται από το υπουργείο του.
Πως να μη χρεοκοπήσει μια χώρα όταν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι με μηνιαίες συντάξεις άνω των 2000 ευρώ και μάλιστα σε μικρή ηλικία.
Σε ποιά άλλη χώρα χιλιάδες "μικρομεσαίοι" δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος ούτε αποδίδουν τον ΦΠΑ που εισπράττουν από τους πελάτες.
Σε ποιό εκπαιδευτικό ίδρυμα του κόσμου, η ασυδοσία και η λεηλασία προστατεύονται από τον φασισμό των μειοψηφιών.
Αυτά και χιλιάδες άλλα παραδείγματα είναι τα δημοκρατικά επιτευματά μας !
Κάποτε λέγαμε ότι έφταιγε η χούντα των ανόητων συνταγματαρχών.
Τα τελευταία σαράντα σχεδόν χρόνια ποιός φταίει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: