Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ


Δημοσιεύθηκε σήμερα 7/10/2010 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» μια ενδιαφέρουσα επιστολή- πρόταση του Κ. Χριστοδουλόπουλου, δικηγόρου Αθηνών, σχετική με τη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών, για τις επικείμενες εκλογές.
Το κείμενο της επιστολής αυτής έχει ως εξής: «Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, σε κάθε εκλογικό τμήμα, στο οποίο θα υπάρχουν δύο κάλπες, συγκροτείται μια μόνο εφορευτική επιτροπή με επικεφαλής αντιπρόσωπο δικαστικής αρχής. Είμαι βέβαιος- βεβαιότητα η οποία προέρχεται από την πολύχρονη εμπειρία μου ως δικαστικού αντιπροσώπου- ότι δεν μπορεί να γίνει σωστή «δουλειά»,λόγω του πολυάριθμου των υποψηφίων και της «πολυσταυρίας» αυτών. Θα ζήσουμε και πάλι σκηνές απείρου κάλλους να γίνεται δηλαδή καταμέτρηση των σταυρών ύστερα από μέρες αν όχι εβδομάδες, και πλημμελώς, αφού με τα ψηφοδέλτια –σεντόνια δεν θα μπορεί να βγάλει κανείς άκρη.
Επιβάλλεται, επομένως, για την αποτροπή τραγελαφικών καταστάσεων η συγκρότηση διπλών εφορευτικών επιτροπών ( μια για τις περιφερειακές και μια άλλη για τις δημοτικές) παρά το κόστος και την απροθυμία των εκλογέων για τη συμμετοχή τους. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, προέχει το κύρος μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας έναντι του όποιου οικονομικού κόστους, ακόμη και σε περίοδο Δ. Ν. Τ.». Κ. Χ. Χ.
Ένα μόνο σχόλιο: αυτή την απλή και ρεαλιστική σκέψη- πρόταση δεν όφειλαν να την έχουν προτείνει οι κατά άλλα λαλίστατοι υποψήφιοι εξουσιαστές της αυτοδιοίκησης;
Αδιαφορία ή σκοπιμότητα; Μπορεί και τα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: