Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ «ΕΝΙΑΙΟ» ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ




Και επίσημα πλέον η κυβέρνηση έκανε πίσω και στο θέμα του μισθολογίου στο δημόσιο, εγκαταλείποντας την κατ επανάληψη επίσημη δέσμευσή της για ένα νέο και ενιαίο μισθολόγιο. Για ένα μισθολόγιο που θα στηριζόταν στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοκρατίας. Οι επανειλημμένες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, προεξάρχοντος του Γιάννη Ραγκούση, Υπουργού Εσωτερικών διαψεύστηκαν.
Μάλιστα ο ίδιος υπουργός, εκφράζοντας το περί δικαίου αίσθημα τόνιζε ότι είναι αδιανόητο υπάλληλος με τα ίδια προσόντα και χρόνια υπηρεσίας να αμείβεται μέχρι και το τριπλάσιο ανάλογα με το υπουργείο ή την υπηρεσία που υπηρετεί. Ανέφερε μάλιστα τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών με τον αντίστοιχο στο υπουργείο Οικονομικών, ή στη Βουλή.
Η εφαρμογή ενός ενιαίου μισθολογίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, που θα αφορούσε παλιούς και νέους υπαλλήλους, θα ωφελούσε το δημόσιο με την ετήσια εξοικονόμηση τρία δις. ευρώ κάθε χρόνο και συγχρόνως οι χιλιάδες μισθωτοί των 1200 ευρώ θα έπαιρναν σημαντική αύξηση, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Φαίνεται καθαρά πλέον πως η δήλωση του υπουργού οικονομικών, πως οι ρυθμίσεις του μισθολογίου θα αφορά μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους και όχι όλους, το «νέο» μισθολόγιο θα διατηρήσει τη φαυλότητα, την αναξιοκρατία και την αμοιβή με μοναδικό κριτήριο την ταμπέλα του υπουργείο ή την ΔΕΚΟ που υπηρετεί ο κάθε υπάλληλος!!. Όσο την τριετή μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή και για τους υπηρετούντες, αυτά είναι κακόγουστα αστεία, που συνιστούν προσβολή για κάθε πολίτη με κοινή λογική.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση σύρθηκε στην επιλογή αυτή κάτω από τον εκβιασμό των χιλιάδων βολεμένων ή όπως τους έχουμε συνηθίσει των «ρετιρε». Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα και για τους επαγγελματίες εκπροσώπους των «εργαζομένων» και των πρωινάδικων σιωπούν ένοχα.

Για τους συναγωνιστές μου αφιερώνω τους στίχους του Μ. Αναγνωστάκη: όρθιοι και μόνοι στην φοβερή ερημία του πλήθους

Δεν υπάρχουν σχόλια: