Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ* ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ!!!



Η ΕΙΔΗΣΗ

«Μαύρη τρύπα» που ξεπερνά το 1 δις. ευρώ εμφανίζουν τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 24,9%, έναντι στόχου για αύξηση 9,77%.

Στα 6,948 δις. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι 12,691 δισ. ευρώ που είναι η πρόβλεψη του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) για ολόκληρο το έτος.

Πιο συγκεκριμένα τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 11,014 δις. ευρώ εμφανίζοντας μάλιστα οριακή μείωση (-0,2%) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού ανήλθαν στα 15,464 δις. ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το πρώτο τρίμηνο του έτους εισπράχτηκε το 18,9% του συνόλου των εσόδων που προβλέπει το ΠΣΑ και πραγματοποιήθηκε το 22,6% των δαπανών.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους άμεσους φόρους εισπράχτηκε το 16,3% και στους έμμεσους φόρους το 23,2% των ετήσιων προβλέψεων του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.

Στην διεθνή κρίση που έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης και των μεταβιβάσεων ακινήτων και αυτοκινήτων, καθώς και στη μείωση εσόδων από καύσιμα, αποδίδει η κυβέρνηση τα μειωμένα έσοδα.
Από
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Όταν στη χώρα μας ουδείς, πλην μισθωτών, καταβάλει τον φόρο που αναλογεί, τότε βρίσκουμε φθηνές δικαιολογίες για την κατρακύλα των εσόδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: