Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ


ΘΑ χρειαστεί πολιτικό θάρρος από την κυβέρνηση για να βάλει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τους κάθε λογής συμβασιούχους του Δημοσίου.
Γιατί βέβαια οι προσωρινές ή εποχικές προσλήψεις έχουν αποδειχθεί η εύκολη λύση για να μπορούν οι υπουργοί, κομματικοί παράγοντες, παραγοντίσκοι, δήμαρχοι, νομάρχες και βεβαίως οι βουλευτές, να κάνουν τα ρουσφέτια τους, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ
Θυμόμαστε όλοι μας τη δέσμευση του κ Καραμανλή και του αρμόδιου υπουργού Π. Παυλόπουλου, ότι από το 2004 και μετά καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ. Πράγματι δέσμευση τηρήθηκε. Στο πλαίσιο της επανιδρυμένου κράτους, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, μέσω ΑΣΕΠ.!!!
Αντίθετα, συνιστά πολιτικό θράσος η απαίτηση, ορισμένων κομμάτων, καθώς και των υποψηφίων για το αξίωμα του προέδρου της Ν. Δημοκρατίας, για μονιμοποίηση των παρανόμως ευρισκομένων, με διάφορες συμβάσεις- χαριστικές πράξεις, στο δημόσιο. Όταν υπάρχουν κανόνες που προβλέπουν τρόπους πρόσληψης στο δημόσιο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρανομεί.
Επιτέλους, το δημόσιο δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός από τους διοικούντες, ούτε και στους συμπολίτες μας - πονηρούληδες, που με την ανοχή ολόκληρης της κοινωνίας, επιβραβεύονται.
Είναι η επιβράβευση της φαυλότητας.
Αλήθεια, όλοι αυτοί τί απαντάνε στα χιλιάδες παιδιά που αγωνίζονται και ελπίζουν να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: