Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΦΗΦΟΦΟΡΟΥ


Όπως είναι γνωστό στις 7 του Νοέμβρη 2010 γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Κόμματα και "ανεξάρτητοι" υποψήφιοι ετοιμάζονται για την αναμέτρηση, που από ότι φαίνεται θα λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του μνημονίου. Επανέρχεται και πάλι ο ηλίθιος διαχωρισμός των νεοελλήνων σε πατριώτες και προδότες!
Κανένας δε ζητάει από τους υποψηφίους αν λ.χ. γνωρίζουν τι είναι αυτό που, αν εκλεγούν , θα υπηρετήσουν, ποιες προτεραιότητες , οι στόχοι , τα μέσα και κυρίως οι άνθρωποι που θα συγκροτήσουν τον αναγκαίο μηχανισμό.
Ποιο κόμμα και ποιος πολιτειακός παράγοντας ζήτησε έναν απολογισμό για το τι έπραξαν οι αιρετοί- εκλεκτοί του λαού ( δήμαρχοι –νομάρχες) και , κυρίως, πόσο κόστισε το «έργο» .
Ένα άλλο βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει κάθε σκεπτόμενο πολίτη -που αρνείται το ρόλο του πελάτη –ψηφοφόρου είναι: πόσο και πώς θα καλυφθούν οι τεράστιες δαπάνες των υποψηφίων περιφερειαρχών, δημάρχων και των χιλιάδων υπ. συμβούλων; Λένε οι γνωρίζοντες ότι για τους συνδυασμούς των περιφερειαρχών το ποσό μπορεί να φθάσει στο ένα εκατομμύριο ευρώ, κάπου εκεί μπορεί να φθάσει και για τους μεγάλους δήμους. Αυτό, νομίζω, το ερώτημα θα πρέπει να απαντηθεί πριν από τις εκλογές από όλους και βεβαίως από τους λεγόμενους ανεξάρτητους.
Μια επίσης ερώτηση στον «επιτυχημένο, δήμαρχο Αθηναίων: πόσο κοστίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου κάθε χρόνο;
Κάθε απάντηση δεκτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: