Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών «Η Σπίθα» χθες στο θεάτρο «ΡΕΞ» με θέμα την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κρίση. Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε δριμύτατα τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση που όπως είπε αναδείχθηκαν σε κόμματα εξουσίας «χάρη στην εύνοια των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης». Κάλεσε δε, τους πολίτες σε «ανυπακοή προκειμένου να ακυρωθούν όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις». Αναφερόμενος στις πρόσφατες ελληνοτουρκικές συνομιλίες ο διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικοσυνθέτης υπογράμμισε την ανάγκη να καταστεί η χώρα μας «απόρθητο φρούριο» για να μπορέσουμε να ξαναπούμε «Μολών Λαβέ».

Ένα σημαντικό σχόλιο- απάντηση στον Μίκη.

Σεβαστέ Μίκη, μακάρι να ήταν απλά τα πράγματα.
Μολών Λαβέ το λέει μόνο όποιος είναι αποφασισμένος να πεθάνει στο πεδίο της τιμής, όποιος θα ζήσει με ακρίδες και μέλι άγριο, όποιος θα πράξει για να νικήσει και στην ειρήνη και στον πόλεμο, όποιος θα αφήσει πίσω του γενιές που θα συνεχίσουν το ίδιο Ωραίο Έργο, όποιος θα έχει μέγιστη αμοιβή του του Δήμου τα δύσκολα Εύγε.
Το Μολών Λαβέ το λένε μόνο άνθρωποι ηθικοί.
Αλλά η ηθική βλέπεις, είναι σαν καλογερικό ρούχο, όλοι το σέβονται, αλλά κανείς δεν το θέλει για τον ευατό του.
Οι σχέσεις πατρωνίας (ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ) δεν οικοδομούνται μόνο με πατρώνες, χρειάζονται και πελάτες και ο μεγαλύτερος πελάτης είναι η ίδια η κοινωνία μας, κοίτα γύρω σου και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Όσο για εμένα, ξέρω έναν ωραίο τρόπο για να αποτιναχθεί μια και καλή κάθε ξενική εξάρτηση.
Πληρώνουμε ΟΛΑ τα χρέη μας σαν κύριοι και την επόμενη στιγμή τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές.

Τόσο απλά, τόσο ηθικά, τόσο νόμιμα, τόσο δίκαια.
υπογραφή Αλέκος

Απο την ηλεκτρονική έκδοση της "ελευθεροτυπίας" 18/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: