Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ


Με αφορμή την πρόσφατη μελέτη για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, πληροφορηθήκαμε και επισήμως ότι στο δημόσιο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μισθολόγια. Υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα αμείβονται δύο και τρεις φορές πάνω από το μέσο όρο των αμοιβών στο δημόσιο Αυτό συμβαίνει και με τους μισθούς και με τις συντάξεις στις ΔΕΚΟ, όπου οι ομοσπονδίες, μέσω των συλλογικών συμβάσεων καθορίζουν ουσιαστικά τους μισθούς και γενικά τις απολαβές των υπαλλήλων. Οι δε διοικητές των οργανισμών αυτών, προκειμένου να τα "έχουν καλά" με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων, υπογράφουν κάδε είδους παροχές.
Προκλητικές περιπτώσεις προνομίων σε εργαζόμενους του "στενού" δημοσίου τομέα εντοπίζονται, στους υπαλλήλους και στα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα του υπουργείου οικονομικών, στους υπαλλήλους της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, στους υπαλλήλους της Βουλής, καθώς σε υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών.
Αντίστοιχα προνόμια υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ, μπορούμε να ξεχωρίσουμε στη ΔΕΗ, ΕΛ. ΠΕ, Τράπεζα Ελλάδος,ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΡΤ κλπ.
Εκτός από τις προνομιακές απολαβές στους χιλιάδες αυτούς υπαλλήλους, υπάρχουν και Ομοσπονδίες υπαλλήλων που διαχειρίζονται, εκτός κρατικού προϋπολογισμού, εκατομμύρια ευρώ ετησίως .Πρωταγωνιστές και εδώ οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων του υπ. οικονομικών, οι οποίοι διαχειρίζονται έσοδα από εμμέσους φόρους ΔΙΒΒΕΤ/ΔΕΤΕ/ΔΕΧΕ, μέρος των οποίων δαπανάται για την πληρωμή μηνιαίων επιδομάτων. Τα επιδόματα αυτά ανέρχονται από 1500 έως 3000 ευρώ, μηνιαίως, για κάθε υπάλληλο. Η διαχείριση γίνεται από επιτροπές υπαλλήλων!!!.
Τελευταία έγινε γνωστό ότι αντίστοιχο φαινόμενο διαχείρισης δημοσίου χρήματος γίνεται με τη ΓΕΝΟΠ στη ΔΕΗ. Τα εκατομμύρια αυτά που είναι χρήματα δικά μας, τα διαθέτουν οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, κατά προκλητικό τρόπο, στους υπαλλήλους της ΔΕΗ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι υψηλόμισθοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ καθώς και οι συνταξιούχοι έχουν σχεδόν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.
Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι ότι στο φαγοπότι αυτό των χιλιάδων προνομιούχων μετέχουν, σε αγαστή συνεργασία, υπάλληλοι από την ακροδεξιά έως και "επαναστατική" αριστερά. Συγχρόνως όμως αυτοί καταγγέλλουν το σύστημα!
Αναρωτιέμαι, αν είχαμε σαν χώρα δικά μας λεφτά και όχι δανεικά , πόσο μισθό θα έπαιρνε επιπλέον ο κλητήρας λ.χ. στο υπ. Οικονομικών, αφού σήμερα με τα δανεικά έχει 3000 ευρώ το μήνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: