Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ


Το δημοτικό συμβούλιο από συλλογικό όργανο υπεύθυνης και δημοκρατικής λειτουργίας, έχει μετατραπεί σε χώρο όπου κυριαρχεί η άγνοια των πολλών και η σκοπιμότητα των λίγων "πονηρών".
Για την απόδειξη των γραφομένων,παραθέτω το κείμενο παραίτησης ενός δημοτικού συμβούλου στο δήμο Πηνειού του Ν Ηλείας:

Την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πηνειού υπέβαλε ο Διονύσιος Φελεμέγκας, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας. Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Φελεμέγκας καταγγέλει τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και...
... κάνει λόγο για απρεπείς συμπεριφορές κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ., "φωτογραφίζοντας" συμβούλους της πλειοψηφίας.
H επιστολή παραίτησης:
Κα Πρόεδρε, πάντοτε πιστεύω, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Από το πρώτο Συμβούλιο ερχόμουν με όρεξη, με θαυμασμό και πάντα έφευγα με καρδιά μη εσθίειν. Μέχρι που στο τελευταίο συμβούλιο ορισμένοι κατεχράσθηκαν το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας και θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα.

Αρνούμαι να συμμετέχω σ' ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς κατανοήση, υπομονή και πειθαρχία. Αρνούμαι να συμμετέχω σε ένα Δ.Σ. που η προβοκάτσια, ο φανατισμός και η μικροπρέπεια είναι σε ημερήσια διάταξη.

Αρνούμαι να συμμετέχω σ' ένα Δ.Σ. που για την κοινωνία μας είναι ο βωμός της δημοκρατίας, να μετατρέπεται σε οχλοκρατία μόνο και μόνο για να μπορέσουν κάποιοι να μιλήσουν.

Αρνούμαι να συμμετέχω σ' ένα Δ.Σ. που κάποιοι απαξιώνουν βασικές αρετές της δημοκρατίας - Δημοκρατία σημαίνει ανοχή στη διαφορετικότητα.

Γι' αυτούς τους λόγους κα Πρόεδρε υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πηνειού, αφιερώνοντας μερικά λόγια από τους στίχους του Ι. Καμπανέλλη

"Αρνιέμαι να βλέπω το δρόμο κλειστό
Αρνιέμαι να έχω σκέψη που σωπαίνει
Αρνιέμαι να περιμένω μάταια τον καιρό"

Με σεβασμό κ' εκτίμηση
Καλημέρα σε πολλούς...
Καληνύχτα σε ορισμένους...

Διονύσιος Φελεμέγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: