Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Εκτροφεία Σαλιγκαριών. Επιχειρηματική Δραστηριότητα με μέλλον


Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει ήδη επηρεάσει πολλές χώρες της Ε.Ε. και οι συνέπειές της είναι αυτονόητες για την πραγματική οικονομία της χώρας. Οι τομείς που επηρεάζονται είναι εκείνοι που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη, τουρισμός, το εμπόριο, οι ξένες επενδύσεις και υπηρεσίες. Αναλύοντας την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στο επιχειρηματικό χώρο και μελετώντας τους άμεσα επηρεαζόμενους τομείς επιβάλλεται πλέον να επαναπροσδιορίσουμε την στρατηγική μας πορεία.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της οικονομίας της νέας χιλιετηρίδας, δηλαδή η παγκοσμιοποιημένη αγορά, το άκρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον και η ταχύτητα στη ροή των πληροφοριών, επιβάλλουν στις επιχειρήσεις σήμερα παρά ποτέ, να επιτυγχάνουν σε καθημερινή πλέον βάση τη βέλτιστη διαχείριση όλων των πόρων που διαθέτουν, προκειμένου να διατηρούν ή να δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις αγορές που απευθύνονται και ταυτόχρονη αναπτυξιακή πνοή.

Μια από τις υπό ανάπτυξη και επικερδείς επενδύσεις με εξασφαλισμένη την πώληση όλης της ποσότητας παραγωγής είναι και η εκτροφή σαλιγκαριών σε σύγχρονες μονάδες.
Πρόκειται για σύγχρονες, κλειστές, οικολογικές, ελεγχόμενές, φυτοαρωματικές, επαγγελματικές σαλιγκαροτροφικές μονάδες των 1.000 τ.μ. η κάθε μια, (50m χ 20m ή 40m χ 25m) και εντός αυτής, ενός παρτεριού 15 τ.μ. για την αρχική παραγωγή γόνου.
Οι κλειστού τύπου εγκαταστάσεις έχουν πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα από αυτές που είναι ανοικτές.
Προφυλάσσουν τα σαλιγκάρια από τα πτηνά, τα ερπετά και τα τρωκτικά, έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις και καλύτερης ποιότητας προϊόν.
Από τους καλύτερους τύπους σαλιγκαριών είναι το Helix Aspea επειδή έχει υψηλή παραγωγικότητα (κάθε φορά γεννά 70-120 αυγά) έχει σημαντική ικανότητα προσαρμογής στο περιβάλλον και άχει μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό.

Πηγή:"http://www.iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: