Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΕΛΛΑΔΑ: ΜΑΖΙ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ


Ο εκλεκτός φίλος Δημήτρης Βουδούρης, οικονομολόγος,πάντα εύστοχος στις παρατηρήσεις του,μου έστειλε ηλεκτρονική επιστολή, την οποία παραθέτω αυτούσια:
"Ένας καλός φίλος μου Ο Κώστας από τη Αθήνα μου περιέγραψε το εξής ωραίο , σχετικά με το κίνημα των αγανακτισμένων και με δόση χιούμορ.
Δημήτρη το κίνημα ξεκίνησε σαν χείμαρρος με παλμό, ένταση ωθούμενοι από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Στη πρώτη γραμμή διέκρινα το φίλο μου τον Μάκη συνδικαλιστή τον ξέρω στην ΕΘΕΛ, δίπλα μου η ξαδέλφη μου η Μάρω συνταξιούχος από τα 45 της του Δημοσίου, (στο Ευαγγελισμό δούλευε) διότι είχε κλείσει 20 ετία με ανήλικο τέκνο. Μαζί της η φίλη της η Στέλλα όπου χρόνια τώρα παίρνει σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα Δημοσίου υπαλλήλου.
Παραδίπλα, ο φίλος της ο Στάθης όπου η εθελουσία από τον ΟΤΕ του επέφερε 150.000€ εφάπαξ και 2500€ σύνταξη και τώρα αγωνίζεται με το ψάρεμα.
Μαζί και ο Κώστας 46 ετών πυροσβέστης όπου εδώ και ένα μήνα έχει καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη και περιμένει και ένα χοντρό εφάπαξ και από κοντά και τα δύο παιδιά του Στέλιου όπου το κόμμα, του έχει βάλει και τα δυο παιδιά στο Δημόσιο.
Στη πίσω γραμμή ο Γιάννης όπου με υπερτιμολογήσεις έβγαλε πολλά φράγκα από το Δημόσιο. Δίπλα του η γυναίκα του η Γιώτα όπου με τρεις γέννες έχει να πατήσει κάποια χρόνια στο Δημόσιο.
Από κοντά ο Μιχάλης Π. εργολάβος με συνεργείο με 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς και 3 Έλληνες. Στα δεξιά τους ο Λάκης φοιτητής και μαζί του ο φίλος του ο Πέτρος γιατρός, γνωστός και ως ταχυδρόμος από τα πολλά φακελάκια.
Μαζί τους και ο Θόδωρος Ιατρός του ΙΚΑ όπου στο ιδιωτικό του Ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις και μαζί του, ο φίλος του ο Κυριάκος της Εφορίας με μισθό 4000€ όπου ποτέ του δεν είχει δει παράβαση τα τελευταία 5 χρόνια.(λαδωνόμενος γαρ)
Και βέβαια δεν μπορούσε να λείπει και ο Βαγγέλης Λιμενικός πρώτος ταβλαδόρος στο λιμενικό. Να και ο Μηνάς Χονδρέμπορος όπου έχει ξεχάσει πότε έχει κόψει το τελευταίο τιμολόγιο ,μαζί με το Ορέστη χρόνια τώρα επιδοτούμενο αγρότη που ανάθεμα αν ξέρει που βρίσκονται τα κτήματά του.
Δες και τον Φώντα υπάλληλο του κρατικού Νοσοκομείου υπεύθυνο για τις προμήθειες όπου έστηνε τους διαγωνισμούς μαζί με τους γιατρούς με υπερτιμολογήσεις 700%.
που έφτιαξε δύο σπίτια στη Τζια για τα παιδιά του.
Να και ο Νίκος υπάλληλος του ΙΚΑ όπου την προηγούμενη εβδομάδα πήρε αναρρωτική άδεια για να μη χαλάσει την κανονική, για να πάει να δει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.
Όλοι αυτοί ,και μαζί άλλοι τόσοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές φώναζαν: κάτω τα χέρια από τα λεφτά μας
Ο Στέφανος αδελφικός μου φίλος άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια και μου είπε.Ρε Κώστα εμείς εδώ τι κάνουμε; Έλα ντε, μήπως τελικά μαζί τα φάγαμε;"

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: