Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΝΤΑΜΑ ΣΤΗ ΔΙΒΡΗ

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σε μια ορεινή γωνιά της Ηλείας (Δίβρη) θα συνέβαινε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Νόμιζα ότι θα ήταν και η εκδήλωση αυτή σαν τις περισσότερες, όπου οι ακροατές χειροκροτούν τους ομιλητές στο τέλος της κάθε ομιλίας όχι γιατί ικανοποίησε το περιεχόμενο, αλλά γιατί τελείωσαν την ομιλία!.
Στη Δίβρη εκείνο το Σαββατόβραδο του Αυγούστου ήταν όλα αλλιώτικα: ο λόγος των ομιλητών ήταν το απαύγασμα της βιωμένης πράξης τους.Έζησα στιγμές των πρώτων μεταπολιτευτικών οραμάτων μας.
Είχε απόλυτο δίκιο ο Κώστας (αδελφός μου) όταν επέμενε να πάμε οπωσδήποτε, ίσως γνώριζε καλύτερα από εμένα, ότι ο ανιδιοτελώς αγωνιζόμενος Σωτήρης Σωτηρόπουλος, μαζί με τους αμετανόητους συνοδοιπόρους, έχουν κάνει πράξη το σύνθημα, που ένας άλλος αιθεροβάμων, Ο Μήτσος Παπαχρήστος συχνά επαναλαμβάνει: είναι προτιμότερο ο άνθρωπος να αγωνίζεται έστω και μάταια, παρά να ζει μάταια!



Το πάνελ των εκλεκτών ομιλητών. Στο βήμα ο κ. Γ. Βασιλακόπουλος, από δεξιά η κ. Μ. Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, ο κ. Ν. Αναστασόπουλος , ο κ. Λ. Βάσσης και ο πρόεδρος της ΠΕΕΔ Σ. Σωτηρόπουλος
Τα θέματα και οι ομιλητές:
Ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ) με θέμα: «Σύγχρονη κοινωνία και Αθλητισμός»
· Ο κ. Λαοκράτης Βάσσης, συγγραφέας - πρόεδρος της Εταιρείας Παιδείας και Πολιτισμού «Εντελέχεια» με θέμα: «Αρχαία Ολυμπία – Ολυμπιακό ιδεώδες και μαθητιώσα νεολαία»
· Η κ. Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, συγγραφέας -πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής Απειλής, Ελληνικού κλάδου της IPPNW (Διεθνούς Οργάνωσης βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης το 1985) με θέμα: «Πόσο ειρηνική είναι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας μετά το Τσέρνομπιλ και την Φουκουσίμα»
· Ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος, Λέκτορας της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων με θέμα: «Γιώργος Βασιλακόπουλος, ένας συμπατριώτης που γράφει ιστορία στον Αθλητισμό»




Η φωτογραφία με τους τυχερούς ακροατές "μιλάει" από μόνη της.
Μπράβο!
Για τον καθένα από εμάς ο Σωτήρης ο Σωτηρόπουλος εκφράζει τη συνείδηση της αρυτίδωτης νιότης μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: