Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εκ Βαθέων- Εφήμερες σαπουνόφουσκες και ανάσες Ζωής.... (Απόσπασμα από το έντεχνο άρθρο της Μαρίας Αρβανίτη –Σωτηροπούλου, ιατρού-συγγραφέως. )






Κυκλοφόρησε το 136ο Τεύχος του περιοδικού «Δίβρη» που εκδίδει ο πολίτης του κόσμου και αμετανόητος «χωριάτης» Σωτήρης Σωτηρόπουλος. Στο περιοδικό αυτό, μεταξύ των άλλων, φιλοξενείται και ένα κείμενο- με  μαστοριά φτιαγμένο, της Μαρίας Αρβανίτη- Σωτηροπούλου. Μια μικρή αφίσα από την αδικαίωτη επανάσταση των Γαρυφάλων στο επί-κεντρο του στοχασμού της. Η συγγραφέας  παρουσία της μικρής Μαρίας γράφει: 
«... Εμείς που ζήσαμε τη φοβερή καταπίεση της δικτατορίας βλέπουμε μέσα από τη Δημοκρατία, που με αγώνες γεννήσαμε, να ξεπηδά η διακωμώδηση των θεσμών, η αποχή κι ο φασισμός στη χειρότερη μορφή του. Είναι μοιραίο ότι οι λαοί- θύματα μεταμορφώνονται στους χειρότερους θύτες; Είναι τυχαίο ότι η Γερμανία πρωτοστατεί στη δημιουργία κάθε παγκόσμιου πολέμου τους τελευταίους τουλάχιστον αιώνες; Εμείς φταίξαμε ή υπάρχει νομοτέλεια στην εξέλιξη κάθε ζωικού είδους και ειδικότερα και του ανθρώπου; Τι σόι πολιτισμό δημιουργήσαμε όταν δημιουργήσαμε όταν κάθε 8 ημέρες ξοδεύουμε για στρατιωτικούς σκοπούς τα 30 δις δολάρια, που θα μπορούσαν μέσα σε ένα χρόνο να εξαλείψει την πείνα από τον πλανήτη; Η Ελλαδίτσα απειλεί πραγματικά να καταστρέψει με το μικρό χρέος της την παγκόσμια οικονομία; Ποια είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής; Πόσο αντέχεις να υποφέρεις το φόβο; Τι μέλλον παραδίδουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας;...».
Σ.Χ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: