Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΑΤΡΑ 7/11/2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑΘΗ Χ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάδελφοι ,

Ένας Άγγλος δικαστής είπε κάποτε: «Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανέχεια δεν είναι ελεύθεροι».Η ελευθερία προϋποθέτει την ευκαιρία να ζήσει κανείς –να ζήσει με αξιοπρέπεια ανάλογα με τα στάνταρ κάθε εποχής, και όχι απλώς να επιβιώσει.

Για τους περισσότερους από εμάς η πολιτική ισότητα που από το 1974 κατακτήσαμε ,κατάντησε άνευ νοήματος, δεδομένης της οικονομικής ανισότητας. Η ανισότητα αυτή που βρίσκεται και εντός του δημοσίου, συνεχώς διευρύνεται. Για μας μόνο τους διοικητικούς υπαλλήλους ισχύει ακόμη το μισθολόγιο. Για κάποιους άλλους, για την ίδια εργασία (Διοικητική) με τα ίδια χρόνια και τα ίδια προσόντα και για εργασία ενός του ωραρίου , ο μισθός του μισθολογίου είναι πολύ μικρότερος από το σύνολο των παγίων επιδομάτων που μηνιαίως λαμβάνουν.

Αυτή η προκλητική διάκριση, ,αντιμετωπίζεται ως δευτερεύον ζήτημα από τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος . Στην καλύτερη περίπτωση, γίνεται μια γενικόλογη αναφορά και μπαίνει σαν μαϊντανός στα γενικά και ασαφή αιτήματα. Χωρίς συγκριτικά μισθολογικά στοιχεία, χωρίς αναφορά σε υπηρεσίες , οι υπάλληλοι των οποίων αμείβονται προκλητικά, πώς είναι δυνατόν να πείσουν την εκάστοτε κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για το δίκιο των αιτημάτων μας;

Από το 2002 επαναλαμβάνουν (αντιγράφοντας) τα ίδια αιτήματα ,αλλάζουν βέβαια την ημερομηνία !!!. Είδατε σεις να έχουμε πετύχει τίποτε; Από το 2005 που εκλέγομαι αντιπρόσωπος, σε όλα τα συνέδρια και βεβαίως στις συνελεύσεις του Συλλόγου, προτείνω το εξής απλό:

Η ομοσπονδία ,σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, θα πρέπει να θέσει ένα και βασικό στόχο :

Την επίλυση του οικονομικού μας προβλήματος , με βάση τις απολαβές των καλύτερα αμειβομένων υπαλλήλων . Για να πετύχουμε το στόχο αυτό ,υπάρχουν τρείς τρόποι δράσης:

-Συνδικαλιστικός

-Πολιτικός

-Δικαστικός

Προϋπόθεση η συγκέντρωση συγκριτικών μισθολογικών στοιχείων .

Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα και με τους τρείς παραπάνω τρόπους.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ

Για να πετύχουμε συνδικαλιστικά ,θα πρέπει το οικονομικό μας αίτημα να αφορά όλους τους συναδέλφους, να είναι συγκεκριμένο, να έχει προηγηθεί ενημέρωση στο χώρο δουλειάς και το κυριότερο να πιστεύουμε όλοι σ αυτό. Ο αγώνας αυτός για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να συνοδεύεται από κλιμακούμενες απεργίες και καταλήψεις στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντιπροσωπία από την ομοσπονδία(εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων ) να επισκεφτεί τους συναρμόδιους υπουργούς, τους αρχηγούς ή εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων ,καταθέτοντας υπόμνημα με συγκριτικά μισθολογικά στοιχεία με παράλληλη ενημέρωση όλων των Βουλευτών και ευρύτατη δημοσιότητα.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και σε συνεννόηση με εκπροσώπους των πρωτοβαθμίων συλλόγων, να γίνει επιλογή εξειδικευμένου νομικού γραφείου, προκειμένου να αναλάβει την κατάθεση μαζικών αγωγών για την καταβολή στους συναδέλφους μας παγίου μηνιαίου επιδόματος με βάση το υψηλότερο που καταβάλλεται σε υπαλλήλους του δημοσίου τομέα , με τα ίδια προσόντα και έτη υπηρεσίας.

Συνάδελφοι,

Άποψη και πρόταση έχω και για τα λεγόμενα θεσμικά αιτήματα, θεωρώ όμως απαραίτητη προϋπόθεση την επίλυση του οικονομικού προβλήματος, όχι στη βάση μιας μίζερης πρότασης ,αλλά με την καταβολή επιδόματος που θα διπλασιάζει το μισθό όλων μας!

Κλείνω με ένα αισιόδοξο μήνυμα και σύνθημα:

ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΤΤΟ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ !

ΣΤΑΘΗΣ Χ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΟΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: