Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


Τον τελευταίο καιρό (Από τον Οκτώβρη ) όταν, οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να εμφανίζουν τη Ν. Δ. δεύτερο σε δύναμη κόμμα και η διαφορά με το πρώτο (ΠΑ. ΣΟ. Κ.) να μεγαλώνει , ξαφνικά άρχισαν οι κυβερνώντες να αναθεωρούν και να ακυρώνουν ειλημμένες δικές τους αποφάσεις.
Ενδεικτικά αναφέρω:
Τα τεκμήρια διαβίωσης (αυτοκίνητα, σπίτια, πιστωτικές κάρτες κλπ). Καμία αναφορά δε γίνεται από τον υπουργό οικονομικών ,που ισχυριζόταν ότι με αυτά τα μέτρα θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Αλήθεια, μήπως πατάχθηκε;
Το ειδικό τέλος επί των ακινήτων (Ε.Τ.Α.Κ.), κατά τον ίδιο υπουργό ,έπρεπε να εισπραχθεί μέχρι τέλος του 2008 . Μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ. Το πιθανότερο να παγώσει ,με το πρόσχημα ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Μήπως όμως θα πρέπει ,ως φορολογούμενοι πολίτες, να μάθουμε τί ποσό καταβλήθηκε στην ανάδοχο εταιρεία για να υπολογίσει το τέλος ανά υπόχρεο;
Με τη ΔΕΗ τα ποσοστά αύξησης, που από το 2009 θα κληθούμε ως καταναλωτές να πληρώσουμε, αυξομειώνονται ανάλογα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων!!!. Αρχικά μιλούσαν για 35% για την προσεχή τριετία, στη συνέχεια «οριστικοποιήθηκε» στο 5% από το Γενάρη του 2009, με μείωση τα δύο επόμενα τρίμηνα (Μη ξεχνάμε και τις ευρωεκλογές),τελικά , στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν. Δ. (18/11/2008) ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε ότι καμία αύξηση για το 2009 δεν θα γίνει.
Οι δημοσκοπήσεις έφεραν ξαφνικά και χρήματα που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν, όπως:
-Πέντε (5) δις ευρώ (από τα 28 δις ευρώ του προγράμματος) για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.
-Δύο (2) δις ευρώ για τους πυρόπληκτους( Απόφαση κυβερνητικής επιτροπής 18/11/2008).
-Πιστώσεις για τις οφειλές των νοσοκομείων, του δημοσίου σε γιατρούς ,φαρμακοποιούς κλπ.
-Επιδοτήσεις σε συνεταιριστικές οργανώσεις για τη συγκέντρωση αγροτικών προϊόντων. Επίδομα θέρμανσης, κλπ.
Ας ελπίσουμε οι δημοσκοπήσεις να συνεχίσουν να δείχνουν αυτή τη διαφορά, μήπως και ανοίξει καμιά μονάδα εντατικής στο Ε. Σ.Υ., στηριχθεί η πολύπαθη Παιδεία ή μήπως δοθεί και καμιά ουσιαστική αύξηση στους «προνομιούχους» μισθωτούς των χιλίων 1000 ευρώ.
Τελικά μήπως είναι προτιμότερο να μας κυβερνούν οι δημοσκοπήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: