Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗ

Ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος . Η υπόθεση αφορά σε μειώσεις προστίμων (από 89000 € σε 5000 € ),που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο της περιοχής για νοθεία καυσίμων, από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας.
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης έγινε ύστερα από καταγγελία –αναφορά ενός υπαλλήλου της Νομαρχίας (Πρώην Προϊστάμενος Δ/σης Εμπορίου).
Με αφορμή λοιπόν την καταδίκη ενός νομάρχη και μάλιστα εκλεκτού της κυβερνητικής και τηλεοπτικής εξουσίας , τίθενται ορισμένα ερωτήματα , σχετικά με τη λειτουργία των θεσμών:
- Γιατί έπρεπε να βρεθεί ένας τολμηρός υπάλληλος για να ελεγχθούν οι προδήλως παράνομες πράξεις του νομάρχη Θεσ/κης;
- Γιατί τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας, δεν κινήθηκαν προληπτικά και κατασταλτικά για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος;
- Γιατί η κυβέρνηση της διαφάνειας και του επανιδρυμένου κράτους , μέσω του Γενικού Γραμματέα, δεν επιβάλει και πειθαρχικά μέτρα κατά του καταδικασθέντος ;
Η νοοτροπία ορισμένων αιρετών να θεωρούν την προσωρινή ιδιότητα του Νομάρχη ή του Δημάρχου ,τίτλο ιδιοκτησίας του θεσμού ,που οφείλουν να τον υπηρετούν , οδηγεί σε παράνομες πράξεις σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.
Αντί ο καταδικασμένος νομάρχης να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες της Θεσ/κης και να υποβάλει την παραίτησή του , γιατί με τις πράξεις του ωφέλησε έναν επιχειρηματία και ζημίωσε τους πολίτες , αφού δεν τους προστάτεψε από τη νοθεία του ….. πενομένου πρατηριούχου, έκανε λόγο για συκοφάντες !!!
Υπάρχει απάντηση;

1 σχόλιο:

Elis.G είπε...

cedant togae arma σε παράφραση του Κικέρωνα.