Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ;

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε το πανηγυράκι της γιουροβίζιον ως μείζον εθνικό θέμα.Μια ιδιωτική επαγγελματική υπόθεση, στη χώρα μας, έχει αναχθεί σε σπουδαίας εθνικής σημασίας θέμα.
Την ευθύνη για το «εθνικό» αυτό θέμα την έχουμε όλοι μας .Μεγαλύτερη , κατά τη γνώμη μου , ευθύνη φέρει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης και γενικότερα η κυβέρνηση , αφού, κατά το σύνταγμα, η κρατική τηλεόραση οφείλει να συμβάλει στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Εκτός της συνταγματικής πρόνοιας υπάρχει και πολιτικό ζήτημα : Όπως είναι γνωστό όλοι μας είμαστε υποχρεωτικά συνδρομητές στην Ε.Ρ.Τ. , δεν μπορεί να μην έχουμε και εμείς (Μειόνοτητα) το δικαίωμα στο δημόσιο πολιτιστικό αγαθό.
Από τους υποστηρικτές της ευρωπανηγύρεως προβάλλεται το επιχείρημα ότι τα ποσοστά τηλεθέασης είναι σημαντικά. Συμφωνώ , όμως σε μια δημοκρατική χώρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας αποτελούν κριτήριο για την ποιότητα της δημοκρατίας.
Τέλος, σε εποχή άγριας λιτότητας η σπατάλη και η χλιδή θα πρέπει να περιορίζονται , αν οι κυβερνώντες εννοούν αυτά που μας λένε, διαφορετικά συνειδητά μας εξαπατούν.
Αν πράγματι αποτελεί εθνικό θέμα,τότε δικαίως οι κυβερνώντες προσφέρουν ,αντί πολιτισμού, θέαμα,χωρίς όμως άρτο!.

1 σχόλιο:

Elis.G είπε...

Δεδομένου ότι άρχων θέμα της πολιτικής είναι το καλώς ζην του πολίτη, και το ευ ζην, η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός αλλά σκοπός του εαυτού της.
Έτσι εν είναι τόσο σημαντικό το πώς πράττεται η πολιτική αλλά πως πράττει.
Όλα βαίνουν καλώς.

ήθος, ανθρώπω δαίμων. (Ηράκλητος 56)