Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!


"Και να θυμάσαι πάντα πως δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο στον κόσμο αυτόν από μια νύχτα που τη φωτίζουν τα αστέρια και η αίσθηση ότι έκανες το καθήκον σου". ΓΚΑΙΤΕ

Λέγεται ότι το καθήκον ορίζεται από το σύνολο των ηθικών και νομικών κανόνων, που έχουν γίνει αποδεκτοί και δεσμεύουν τους ανθρώπους που ασκούν ένα οποιαδήποτε επάγγελμα.
Η κοινωνία μας, νομίζω ορθά, θεωρεί το " επάγγελμα του δημοσίου υπαλλήλου ξεχωριστό, και για πολλούς, ζηλευτό. Για αυτό θέλει τον δημόσιο υπάλληλο, καταρτισμένο , ευγενικό, εργατικό, δίκαιο και κυρίως αδιάφθορο, Η εικόνα όμως που έχει ο μέσος πολίτης για τη δημόσια διοίκηση και βεβαίως για τους υπαλλήλους είναι, δυστυχώς, η χειρότερη. Ρουσφετολογικές προσλήψεις, αδιαφορία, διαφθορά άγνοια βασικών αντικειμένων και χίλια όσα μας προσάπτουν οι ατυχείς συναλλασσόμενοι πολίτες με το "Σινάφι μας.
Δικαιολογημένα ή και μερικές φορές άδικα, αυτή όμως είναι η κατάσταση που επικρατεί.
Τα τελευταία όμως χρόνια, δηλαδή από 1994 και μετά, με τον επαναστατικό για τα ελληνικά δεδομένα θεσμό του ΑΣΕΠ, όπου και όταν εφαρμόζεται, έχει θαυμάσια αποτελέσματα.
Φωτεινό παράδειγμα στην υπηρεσία αλλοδαπών Ν. Ηλείας: Επτά(7) μόνιμοι υπάλληλοι, διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ, όλοι τους πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών( ΑΕΙ, ΤΕΙ), με άριστη γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, διαπιστωμένη γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και το σημαντικότερο: ΕΝΤΙΜΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ, ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ, τους διακρίνει επαγγελματισμός και, αυτό που στις μέρες μας σπανίζει: ΤΟ ΗΘΟΣ.
Αυτά λοιπόν τα παιδιά αμείβονται από 900 έως 1200 € το μήνα!!!
Η αίσθηση του καθήκοντος, που για μας τους περισσότερους είναι ζητούμενο , για τους διαλεκτούς συναδέλφους, είναι κατακτημένη κατάσταση!
Είμαι αισιόδοξος: Με τέτοιους υπαλλήλους δημιουργείται η βεβαιότητα ότι υπάρχει ακόμη ΕΛΠΙΔΑ!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: