Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

7 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Την Κυριακή 7 Νοέμβρη 2010 γίνονται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειαρχών και περιφερειακών Συμβουλίων, όπως επίσης Δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων, μετά τη νέα διοικητική διαίρεση. Ο δημόσιος πολιτικός διάλογος που διεξάγεται, επικεντρώνεται γύρω από το "Μνημόνιο", δηλαδή τη συμφωνία της Ελλάδας με τους νέους δανειστές της. Η συμφωνία αυτή, που έγινε κάτω από συνθήκες πανικού, αφού το ελληνικό γκουβέρνο βρέθηκε σε πλήρη αδυναμία πληρωμής για τις τρέχουσες- ανελαστικές υποχρεώσεις.
Έτσι λοιπόν, ενώ όλο το πολιτικό σύστημα, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, αδέξιοι επιδέξιοι, πολιτεύονταν, τα τελευταία, τουλάχιστον 40, χρόνια με μοναδικό κριτήριο τη φαυλότητα, τώρα αλληλοκατηγορούνται για τη συμφωνία, κατηγορώντας τους ξένους ότι απεργάζονται την "εθνική μας ανεξαρτησία ", παραβλέποντας τις ελληνικές διαχρονικές- διακομματικές εγκληματικές ευθύνες. Για τις ευθύνες των "πολιτών"-κολλητών- πελατών του πανάθλιου συστήματος, δε γίνεται κουβέντα. Αντίθετα, εξακολουθούν να μας μιλούν για τον περήφανο και άξιο λαό μας!
Όσο για τους υποψηφίους εξουσιαστές των νέων θεσμών, κουβέντα! Η πολιτική αισθητική καθορίζεται από τον Ψωμιάδη, συνεπικουρούμενος από τον "άγιο" Θεσσαλονίκης, η δεξιά με την ακροδεξιά του κυρίου αντάμα!.
Στην Αθήνα οι "άλλες δημοκρατικές" δυνάμεις πολυδιασπασμένες και διανθισμένες με τηλεοπτικούς μαϊντανούς, ετοιμάζουν την επανεκλογή του "πετυχημένου" δημάρχου και "αντιμνημονιακού" περιφερειάρχη. Για τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό, το νερό ή για τα δυσβάστακτα δημοτικά τέλη, ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: