Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών σηματοδοτούν μια νέα πολιτική περίοδο. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την αδυναμία του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος να κυβερνηθεί η χώρα.
 Η εικόνα της Ελλάδας κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με όσα τραγικά έλαβαν χώρα, ήταν η χειρότερη. Εκτός από την απαξίωση των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, συνέβη  και η «στάση» σπουδαστών της σχολής Ευελπίδων, τμήμα των  οποίων αυτονομήθηκε από τον συντεταγμένο σχηματισμό και παρέλασε χωριστά, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα.
Το πολιτικό χάος που ακολούθησε θύμιζε μέρες του Ιουλίου 1974.
Η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας δεν μπορούσε πλέον να κυβερνήσει, ούτε υπήρχε από ότι φαινόταν άλλη εναλλακτική λύση εκτός από το σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας».
 Όπως και τότε έτσι και τώρα, ανεξάρτητα από τη διαφορά των υπευθύνων και  τις συνέπειες των τότε με τα τωρινά γεγονότα, η κατάσταση παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά.
Τότε είχαμε υπαίτιους τους "άφρονες" χουντικούς, τώρα το σύνολο του πολιτικού κόσμου από το 1974 και μετά. Τότε είχαμε εθνική καταστροφή με θύμα την Κύπρο, τώρα έχει συντελεστεί οικονομική καταστροφή με θύμα την Ελλάδα. Τότε απαίτησαν οι Αμερικανοί πολιτική μεταβολή, σήμερα απαιτούν οι Ευρωπαίοι δανειστές τον σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» προκειμένου η δεδομένη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία τεθεί υπό έλεγχο.
Έχουμε ήδη εισέλθη σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα, μια ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.  Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου θα είναι η κυβερνητική αστάθεια, αφού το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας θα αποτελεί τον κοινό παρανομαστή για όλες τις θνησιγενείς μελλοντικά κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: