Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ





Ζούμε μέρες «Ληστοκρατίας» και «Λιστομαχίας»! Οι πολίτες - θύματα των ποικιλώνυμων ληστών, που με θαυμαστό θράσος αρπάζουν το δημόσιο χρήμα, ενώ άλλοι «νομότυπα» εξακολουθούν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα, φορολογικά, μισθολογικά και εξουσιαστικά προνόμια.
 Το πολιτικό σύστημα, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη διαμορφωμένη πραγματικότητα, πολιτεύεται με όρους φαυλότητας.
Στο πολιτικό σύστημα περιλαμβάνονται και όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα (δήμαρχοι, πειφερειάρχες, διοικητές δημοσίων οργανισμών, στελέχη σε επιτροπές διαγωνισμών, επιβλέποντες δημοσίων έργων και μελετών, επιτροπές προμηθείων κλπ), ή όλοι όσοι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, όπως κανάλια, δημοσιογράφοι και γκλαμουράτοι τηλεοπτικοί μαϊντανοί. Οι τελευταίοι, όλο το 24ωρο μετατρέπονται σε κήνσορες της πολιτικής ηθικής, καταδικάζοντας ή αθωώνοντας παράγοντες, ανάλογα με την προσωπική τους επιδίωξη. Άπειρα είναι τα παραδείγματα.
Ένα παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε κατάλογος με ονόματα δημάρχων που  φέρεται να ελέγχονται, ως καταθέτες σε τράπεζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Χθες (16/1/2013) αντιπροσωπεία τους, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ., απαίτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αλλάξει ο σχετικός νόμος, ώστε να μην ερευνώνται ανώνυμες καταγγελίες! Οι τηλεοπτικοί αστέρες και οι λαλίστατοι εκρόσωποι των κομμάτων , αοποσιώπησαν το γεγονός.
Η μεγαλύτερη υποκρισία όμως παρατηρείται στα ζητήματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς. Για το πρώτο: κανένας από τους εκπροσώπους των κομμάτων και από τους τηλεοπτικούς «αστέρες» και μαϊντανούς δεν ξέρει τίποτα για το διαρκές σκάνδαλο της φοροδιαφυγής (νόμιμης και παράνομης), που αδιάντροπα εξακολουθεί να ληστεύει το δημόσιο χρήμα, στερώντας πολλά δις ευρώ κάθε χρόνο τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανένα ουσιαστικό μέτρο, ούτε βεβαίως καμία πίεση από επαγγελματίες του πολιτικού, τηλεοπτικού λαϊκισμού.
 Κανένας, επίσης, από τους εξουσιαστές των μικροφώνων δεν έχει ακούσει ή δεν γνωρίζει για τις μίζες των υπαλλήλων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ένας ανώτατος κρατικός λειτουργός( τ. Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων)  που τόλμησε να τους καταγγείλει, το γνωστό πλέον 4-4-2 , εξοβελίστηκε από το υπουργείο, ύστερα από απαίτηση των ...αδιάφθορων εκπροσώπων της γνωστής και πανίσχυρης συν(α)τενχίας.
Κατά τα άλλα, για την χρόνια καταλήστευση του δημοσίου, φταίνε οι λίστες και όχι οι ληστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: