Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

              
Η καινούργια χρονιά του σωτηρίου έτους 2014 άρχισε με τις αποκαλύψεις για τις μίζες που δίνονταν για την προμήθεια όπλων από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Για πολλές ημέρες παρακολουθούμε το σήριαλ των διαδοχικών αποκαλύψεων, παριστάνοντας τους ανυποψίαστους και εν πολλοίς αθώους πολίτες!.
Τα θέματα της φαυλότητας, της απάτης και της διαφθοράς δεν είναι ούτε καινούργια ούτε και άγνωστα. Η 150χρονη ιστορία του νεοελληνικού κρατικού μορφώματος έχει πολλά παραδείγματα, φαυλότητας, νομίμων και νομιμοποιημένων ρουσφετιών, ρεμούλας κατασπατάλησης και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.

Διαιρώντας τον κόσμο σε μισέλληνες και φιλέλληνες, βγάζουμε, πονηρά, τον εαυτόν μας απέξω, απεκδυόμεθα έτσι τις ευθύνες μας. Για τους περισσότερους από εμάς, οι σκοτεινές δυνάμεις που μας μισούν είναι υπεύθυνες για τις …ατυχίες μας, λες και η ιστορία είναι κάτι που συμβαίνει( τυχαία) και όχι κάτι που δημιουργούμε.

Τα τελευταία σαράντα (τουλάχιστον) χρόνια, παρακολουθούμε, παθητικά, διάφορα φαινόμενα φαυλότητας, ρουσφετιών και σκανδάλων στο πολιτικό, κοινωνικοικονομικό και τοπικό επίπεδο, αδιαφορώντας για τα διαπραττόμενα εγκλήματα. Αντίθετα, θυμώνουμε, φωνάζουμε και διαδηλώνουμε μόνο όταν θίγονται ατομικά ή συντεχνιακά συμφέροντα. Ταυτόχρονα επιβραβεύουμε τους πολιτικούς εκείνους που μας διορίζουν στο δημόσιο ( κατά προτίμηση στο υπ. οικονομικών, στη Βουλή, Τράπεζα Ελλάδος ή σε οποιαδήποτε ΔΕΚΟ), ενώ σε τοπικό επίπεδο τιμούμε εκείνους που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες!.

Την προστασία από τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή από τα ρουσφέτια, τη φαύλη διαχείριση, την έχουμε εκχωρήσει, με την αδιαφορία μας, στους …φύλακες. Έτσι, με τη στάση μας αυτή αποποιούμαστε την τιμητική ιδιότητα του πολίτη και γινόμαστε πελάτες τηλεθεαμάτων, με πρωταγωνιστές τους γνωστούς τηλε- μαϊντανούς.

Όσο η σπατάλη, η κλοπή και η ληστεία δημοσίου πλούτου αντιμετωπίζονται μόνο ως ποινικό αδίκημα και δεν θεωρείται έγκλημα εσχάτης προδοσίας,

Όσο εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι το δημόσιο συμφέρον είναι διαφορετικό ή και αντίθετο από το ατομικό,

Όσο αδιαφορούμε για τη χρηστή διαχείριση, ακόμη και για την τελευταία δραχμή ( ευρώ),

Όσο νομιμοποιούμε απαιτήσεις ατόμων ή ομάδων για τη διατήρηση ιδιαιτέρων προνομίων σε βάρος του δημοσίου ταμείου,

Όσο θα παραμένουμε παθητικοί τηλεθεατές των πρωινάδικων και των δελτίων των 8,

Τότε το πελατειακό, φαύλο και διεφθαρμένο σύστημα θα θεωρείται φυσικό φαινόμενο και η μίζα αναγκαίο μέσο συναλλαγής με το δημόσιο, για τους ελληνόφωνους του βαλκανικού νότου, ενώ η ποικιλόμορφη διαφθορά θα βασιλεύει….

.



Δεν υπάρχουν σχόλια: