Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΙΒΡΗ» ΣΩΤΗΡΗ Χ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

                                            



                        
Κυκλοφόρησε και έφτασε κα σε εμένα το 142ο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού «Δίβρη», που εκδίδεται για σαράντα  σχεδόν χρόνια από τον Σωτήρη. Χ. Σωτηρόπουλο, έναν άνθρωπο με αλογάριαστη κοπιώδη και ανιδιοτελή προσφορά στην Ηλεία και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμπεία.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση διάβασα ένα αγωνιώδες το γράμμα του με τίτλο: ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ «ΔΙΒΡΗΣ» και υπότιτλο : Άραγε, θα είναι αυτά τα λόγια ο τελευταίος αποχαιρετισμός;  Το γράμμα αυτό απευθύνεται στην καρδιά και στο νου κάθε αναγνώστη. Σε καθέναν από εμάς που συνταξιδεύουμε στον ευλογημένο τόπο και στον χρόνο, με εικόνες και θέματα επίκαιρα και ιστορικά.
Από το συγκινητικό αυτό γράμμα του εκδότη, αντιγράφω λίγες αράδες, ελπίζοντας ότι το περιοδικό θα συνεχίσει το ταξίδι, αναγκαίο όσο ποτέ στους σακάτικους αυτούς χρόνους. Γράφει, μεταξύ των άλλων, ο αγωνιστής Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος:
«..... Στο διάβα αυτών των 35 χρόνων, συναντήσαμε και ξεπεράσαμε σκολιές διαβάσεις μέσα από δύσβατες ρεματιές, λόγγους και απρόσιτες βουνοκορυφές αλλά και απολαύσαμε το λυκόφως των ευλογημένων ημερών μας, το ξείδωρο και κρυσταλλένιο νερό των αείρροων πηγών(φυσικών, πνευματικών, μορφωτικών κοινωνικών, των «ιερών Λαμπείων ορέων», ανταμώσαμε νοερά τους μόνιμους ένοικους θεούς, την τοξεύτρα Άρτεμη και τον τραγοπόδαρο ερωτικό Πάνα με την φλογέρα του. [...] Και τώρα ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού; Ήρθε η ώρα της πολυπόθητης «ανάπαυσης του πολεμιστή»; Όχι!, ούτε θέλουμε να σας αποχαιρετήσουμε, ούτε να αναπαυτούμε (ακόμη και αν στρώνετε ... «δάφνες». Όμως, μπροστά μας έχουμε κι εμείς, όπως όλοι οι συνέλληνες   το φάσμα της οικονομικής δυσπραγίας και αδυναμίας συνέχισης του εκδοτικού ταξιδιού. Το λίγο λαδάκι, το δικό σας από τον οβολό σας που με τόση συνέπεια εφοδιάζεται το καντήλι της 35χρονης συνεχούς και συνεπούς τρίμηνης έκδοσης αρχίζει να σώνεται, έφτασε στο τέλος του...
Ο όρκος βαθιάς πίστης στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον  των ιστορικών χωριών μας που δώσαμε, έχει ακόμη εκείνη τη δύναμη για να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Έτσι, σε λίγο θα λάβετε το καθιερωμένο γράμμα με τον γνωστό έτοιμο ταχυδρομικό φάκελο για την ανανέωση της «Συνδρομής» για το έτος 2014. Εάν υπάρξει άμεση και ικανή ανταπόκριση από Εσάς τους συνδρομητές (συνοδοιπόρους συμπαραστάτες) θα συνεχίσουμε... Διαφορετικά, θα σημάνουμε το τέλος του  ταξιδιού
Άραγε, θα είναι αυτά τα λόγια ο τελευταίος αποχαιρετισμός; Ίδωμεν!.. .
    Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
    Ο Εκδότης
   Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: