Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



 
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει αύριο 11 Σεπτέμβρη 2015. Καλή αρχή παιδιά!
Και μερικές χρηστικές συμβουλές:
Αγαπάτε την παιδεία. Μην επηρεάζεστε από τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν γύρω σας, ακόμα και μέσα στο σχολείο, που σας αγγίζει άμεσα, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Μην παρασύρεστε από Σειρήνες, που παραπλανούν.
Η παιδεία είναι το ισχυρότερο όπλο που θα αποκτήσετε στη ζωή σας. Δύσκολο άτι, το ξέρω. Ατίθασο. Μπορείτε να το εξημερώσετε, στο χέρι σας είναι. Αρκεί να πιστέψετε στον εαυτό σας και στη σημασία αυτού που κάνετε. Σελίδα τη σελίδα, έτσι θα το τιθασεύσετε και θα σας επιτρέψει να το ζέψετε. Όσο προχωράει η εξημέρωση, τόσο πιο εύκολη θα γίνεται η όλη προσπάθεια.
 Μην πισωγυρίσετε στην πρώτη δυσκολία. Συνεχίστε με πείσμα. Με επιμονή. Με στόχο. Οραματιστείτε τα λιβάδια που θα δείτε καλπάζοντας στη ράχη του και κάντε το να συμβεί! Όχι για να ικανοποιήσετε τους δασκάλους σας. Όχι για να ευχαριστήσετε τους συγγενείς ή να δικαιώσετε την οικογένειά σας. Κάντε το για εσάς τους ίδιους. Το αξίζετε. Το άτι της παιδείας θα σας χαρίσει τους κόσμους που ονειρεύεστε και αμέτρητους άλλους που δεν υποπτεύεστε καν ότι υπάρχουν.
Εκτός, και εντός σας. Θα το δείτε.

Καλή  σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά  σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: