Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" : ΕΘΝΟΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ







 

Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου να συγκυβερνά   μια  Νεομνημονιακή Αριστερά  με την εθνολαϊκή και πατριδοκάπηλη ακροδεξιά. Κι όμως τα δύο  αυτά  πολιτικά σχήματα έχουν πλήρως ταυτιστεί, σε ότι αφορά στις μεθόδους ,τακτικές και πρακτικές. Ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης δεν  θα μπορούσε ούτε καν να φανταστεί ότι μια παρά φύσιν σχέση, θα εξελισσόταν σε γάμο!
 Το απόκομμα  των  ΑΝΕΛ ,ως  υποπροϊόν  της  οικονομικής κρίσης, εκμεταλλεύτηκε τη δεινή οικονομική κατάσταση  των λαϊκών στρωμάτων, καθώς την ευαισθησία στα εθνικά θέματα. Αντιμνημονιακός λαϊκισμός και πατριδοκαπηλία χαρακτήριζε( μέχρι πρόσφατα)  τον πολιτικό τους λόγο. Μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, που βίωνε και βιώνει την εξαθλίωση, πίστεψε τις σειρήνες των σημερινών νεομνημονιακών κυβερνητικών συνεταίρων.  
Η μεγαλύτερη όμως  πολιτική εκμετάλλευση του «αρχιστράτηγου» Π Καμμένου είναι στο θέμα του πατριωτισμού. Μία από τις κατεξοχήν παρεξηγημένες έννοιες ιδιαίτερα των τελευταίων ετών είναι αυτή του Πατριωτισμού. Στην περίπτωση των ΑΝΕΛ , η έννοια αυτή συνδέεται  με τον ΕΘΝΟΛΑΪΚΙΣΜΟ . Διατυπώνεται  η θεωρία   ότι  ξένα και ντόπια κέντρα απεργάζονται τον αφανισμό του Ελληνισμού. Και στο εύλογο ερώτημα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν αντιδρά, η απάντηση είναι «αφοπλιστική»:  μας έχουν ψεκάσει!
Πρόκειται  για καθαρή  πατριδοκαπηλία. Ως γνωστόν, πατριδοκάπηλος πολιτικός θεωρείται εκείνος που ασελγεί στην έννοια «πατρίδα», αφού με τους χαρακτηρισμούς του διχάζει τον λαό , ενώ οι πράξεις του έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τη γελοία ρητορική του.
Για το φαινόμενο ΑΝΕΛ μεγάλη  ευθύνη έχουν τα ραδιοτηλεοπτικά «πορτοπαράθυρα».  Τη μεγαλύτερη όμως πολιτική  ευθύνη έχουν πραγματικοί  αγωνιστές και οι αγνοί ιδεολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέχονται την  πολιτική αισθητική του ο Α. Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: