Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΡΧΤΗ

Στο γενικό χαμό των ημερών ,μια άλλου είδους πρόκληση, πέρασε απαρατήρητη.
Ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων επαγγελματιών- επιχειρηματιών, από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Ως εδώ όλα καλά.
Ακολούθησε, αμέσως μετά, η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων από τον υπουργό οικονομικών.
Ανακοίνωσε ότι τη διαπίστωση, την εκτίμηση της ζημιάς, και το ύψος της αποζημίωσης, θα την κάνει επιτροπή, προφανώς κατά νομό, αποτελούμενη από:
Έναν εκπρόσωπο του εμπορικού επιμελητηρίου, έναν εκπρόσωπο του εμπορικού συλλόγου και έναν υπάλληλο του υπ. Οικονομικών.
Δηλαδή, θα αποφασίσουν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εμπόρων και επαγγελματιών, ακόμα και αν διαφωνήσει ο υπάλληλος του υπ. Οικονομικών, για τα μέλη τους(ψηφοφόρους) αν:

-Έχουν υποστεί ζημιά.

-Το κόστος αποκατάστασης.

-Τη δικαιούμενη αποζημίωση.

Ελάχιστη αποζημίωση 10.000 ευρώ και το ύψος της ενίσχυσης μέχρι 200.000 ευρώ.
Πότε άλλοτε έχει ξανασυμβεί αυτό, οι πληγέντες, από οποιαδήποτε αιτία, να αποφασίζουν οι ίδιοι για τα χρήματα που θα πάρουν. Δηλαδή Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει!
Αν καταστραφεί η αγροτική παραγωγή, συγκροτούν πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες επιτροπές, με αυστηρότατους ελέγχους. Τα ίδιο για καταστροφές από σεισμούς, πλημμύρες κλπ.
Ο υπουργός οικονομικών, δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν, (Τεχνικούς, οικονομολόγους, στελέχη της Τράπεζας Ελλάδας), παρά μόνο στους ενδιαφερόμενους.

Ο ίδιος δε μοίρασε τα τριχίλιαρα πέρυσι μετά τις φωτιές( προεκλογικά) και τώρα διαπίστωσε παρανομίες, και ζητάει την επιστροφή τους,ενώ για την αποκατάσταση των κατοικιών στους πυρόπληκτους της Ηλείας, ζητάει να του προσκομίσουν τίτλους κυριότητας με ……. Χρυσόβουλα.
Αν ο υπουργός οικονομικών μοίραζε δικά του χρήματα, ας τα έδινε όπως ήθελε.
Τη στιγμή όμως που μοιράζει ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ χρήματα, οφείλει να τηρεί τους κανόνες, που το υπουργείο του έχει θεσπίσει για όλους τους κοινούς θνητούς.
Διαφορετικά να τους αλλάξει και να ισχύουν για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες τα ίδια.
Μήπως τελικά από την καταστροφή πάμε σε μια άλλη αρπαχτή;

1 σχόλιο:

Elis.G είπε...

Η σημερινή κυβέρνηση δεν ήταν υπεύθυνη για το σκάνδαλο των ομολόγων. Δεν ήταν υπεύθυνη για τις πυρκαϊές που κατέκαψαν τη χώρα. Δεν ήταν υπεύθυνη για είναι υπεύθυνη για το "ιερό" σκάνδαλο.
Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα τότε μόνο ένας χαρακτηρισμός απομένει.
ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ.
Και όπως είπε ο Βιργίλιος "ab uno disce omnes".
Έτσι, κρίνοντας τον Έναν τους πολλούς, η σημερινή κυβέρνηση, και κατόπιν ωμής 'εξ ιδίων' παραδόχής, είναι απελπιστικά ανεύθυνη.
Όχι μόνο για τη διαχείρηση των σκανδάλων αλλά και για τη διαχείρηση της χώρας.


Αφουγκράσου κόσμε 'Hannibal ad portas'
-----------

V.