Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΤ: Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΓΙΑ ΜΕΤ΄ΑΠΟΔΟΧΩΝ








Μέχρι τώρα ξέραμε πως απεργία σημαίνει συλλογικός αγώνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την εκμετάλλευση  των εργαζομένων  από τους ιδιώτες καπιταλίστες
Παλιότερα η απόπειρα για την ίδρυση ενός σωματείου σε αμιγώς ιδιωτική επιχείρηση, τις περισσότερες φορές, στοίχιζε την απόλυση των πρωταγωνιστών.
Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, ακόμη και με αίμα, για να κατακτηθεί το δικαίωμα στην απεργία.
Αν και κατοχυρώθηκε νομοθετικά το λεγόμενο ιερό αυτό δικαίωμα, στην πράξη όμως δεν μπορεί να ασκηθεί από εργαζόμενους στον καθαρά ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα, στο δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στις ΔΕΚΟ, οι οποίες ψευδεπίγραφα αναγράφονται και αναφέρονται ως ιδιωτικός τομέας, η ιερότητα της απεργίας κατάντησε ανίερη εκμετάλλευση των αμειβόμενων και προνομιούχων υπαλλήλων σε βάρος των αγρίως φορολογουμένων πολιτών- πελατών.
Τρανταχτό παράδειγμα- σκάνδαλο στην «απεργία» των υπαλλήλων στη δημόσια ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, από την αρχή της «κινητοποίησης» 30/11/2011, μέχρι σήμερα, σε σύνολο 3. 493 αμειβομένων υπαλλήλων, υπήρξε ημέρα που απεργούσαν μόνο 13 υπάλληλοι!!!. Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα δεν βγαίνουν και οι χιλιάδες «αγωνιστές απεργοί» πληρώνονται κανονικά, χωρίς να προσφέρουν έργο, για το οποίο πληρώνονται!!. Αυτό γίνεται με την ανοχή όλων μας και με την ένοχη σιωπή όλων των κομμάτων, της διοίκησης της ΕΡΤ και, βεβαίως, της κυβέρνησης.
Εμείς οι δυστυχείς πολίτες- πελάτες πληρώνουμε κανονικά το χαράτσι υπέρ της ΕΡΤ, χωρίς να δικαιούμαστε τίποτε.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απεργία, αλλά αμειβόμενη αργία!      

Δεν υπάρχουν σχόλια: