Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ


Μακριά και δύσκολη η οδός των διδαγμάτων, ενώ των παραδειγμάτων σύντομη και αποτελεσματική  (Σενέκας).

 Το παράδειγμα ενός μαχόμενου ανθρώπου επέλεξα να παρουσιάσω στην πρώτη μου για το 2012 ανάρτηση στο ιστολόγιο. Πρόκειται για έναν μετανάστη, που ήρθε στη χώρα μας από χώρα της Ανατολής, γιατί  εκεί ο θεοκρατικός φονταμενταλισμός  τον ανάγκασε να την εγκαταλείψει.
Μέσα από ανυπέρβλητες δυσκολίες, στερήσεις, ακόμη και στα στοιχειώδη μέσα για την επιβίωση, κατάφερε να εισαχθεί στην φαρμακευτική σχολή Πατρών. Σε ελάχιστο χρόνο έμαθε την ελληνική γλώσσα και έτσι μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σχολής. Μακριά από την οικογένεια του, χωρίς κανέναν δικό του άνθρωπο στην Ελλάδα, και απασχολούμενος σε ευκαιριακές εργασίες, κατόρθωσε να επιβιώσει και να διακριθεί στην επιστήμη του.
Ο άνθρωπος αυτός, με την ασίγαστη φλόγα της μάθησης, παράλληλα με τις σπουδές μελετούσε κλασική φιλοσοφία. Τα τελευταία χρόνια είναι φαρμακοποιός, και μάλιστα άριστος επιστήμονας. Παράλληλλα, συνεχίζει να μελετά ελληνική και γενικότερα  κλασική φιλοσοφία.
  Τον άνθρωπο αυτό  τον θεωρώ άξιο, επειδή αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για μια χώρα, που κυριαρχεί  η ήσσονα προσπάθεια και η δικτατορία των μετρίων.
 Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων περποιεί τιμή για τη χώρα μας και  στους  χαλεπούς καιρούς, που ζούμε, παράδειγμα για μίμηση.

1 σχόλιο:

Sotiris Sotiropoulos είπε...

Στάθη, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Το θέμα που διάλεξες και όπως το παρουσιάζεις, δείχνει ένα άλλο ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο που προσιδιάζει σε ανώτερους ανθρώπους και κατακεραυνώνει τους "άθλιους" που μας περιβάλλουν...
Μπράβο σου, σε ευχαριστούμε.
Σω Σωτηρόπουλος ΔΙΒΡΗ