Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ... ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ





Στον συμβολαιογράφο θα πρέπει να απευθύνονται πλέον οι συγγενείς των ανθρώπων που πεθαίνουν, προκειμένου να ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία και να διακόπτεται η χορήγηση συντάξεων. Αυτό προβλέπει το σχέδιο «Αριάδνη» που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Η άδεια γάμου, η άδεια ταφής, όπως και κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης θα δηλώνεται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος τα ασφαλιστικά ταμεία. Η συμβολαιογραφική πράξη θα στοιχίζει 50 ευρώ.

Στις περιπτώσεις θανάτου το κόστος θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπεριλαμβάνεται στα έξοδα κηδείας, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το κόστος θα επιβαρύνει τον ιδιώτη. Δεν θα υπάρχει δαπάνη συμβολαιογράφου στις περιπτώσεις γνωστοποίησης συμφώνων συμβίωσης.Ερωτηθείς στην πρωινή εκπομπή του Mega γιατί δεν αναλαμβάνει το Ληξιαρχείο να ενημερώνει τα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης απάντησε πως αυτό δεν γίνεται διότι στην εν λόγω υπηρεσία δεν υπάρχει μηχανοργάνωση.
 Αξίζει να δούμε την ....αντίδραση του ΚΚΕ «Το άθλιο φαινόμενο των συντάξεων-«μαϊμού», που είναι δημιούργημα της αστικής τάξης και των κομμάτων της, ανασύρεται τώρα από τα ντουλάπια και αξιοποιείται για να αποπροσανατολίσει τον λαό, ότι η κρίση και η επίθεση στα δικαιώματά του γίνεται, τάχα, επειδή υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και όχι επειδή κάνουν ό,τι μπορούν για να πληρώσει ο λαός την οικονομική κρίση του καπιταλισμού»  
Κουβέντα για το ρουσφέτι -σκάνδαλό υπέρ των συμβολαιογράφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ήπια, σε σχέση με την πρόκληση αυτή. Όσο για το ΠΑΣΟΚ είναι απασχολημένο με τη λίστα ....
Αλλά τι μπορεί να περιμένει πλέον κανείς από ένα πολιτικό σύστημα που στηρίζει και στηρίζεται σε ομάδες συντεχνιών. Η ανεκδιήγητη υπουργός Μπιρμπίλη με νόμο υποχρεώνει τον φτωχό λαό να πληρώσει χαράτσι σε πολιτικό μηχανικό, ακόμη και σε περίπτωση μεταβίβασης ενός σπιτιού στα παιδιά του, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελλείψεις ...στα πορτοπαράθυρα!.Υπέρ των γεωλόγων επίσης το ρουσφέτι για νομιμοποίηση"  ακόμη και ενός πηγαδιού 200 ετών!
Εξοργιστικό ακόμη σκάνδαλο όπου ο υπουργός οικονομικών διασφάλισε τη συνέχεια του διαρκούς σκανδάλου υπέρ των υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών, αφού ουσιαστικά τους εξαιρεί από την πλήρη εφαρμογή του νέου ( από 1/11/2011) μισθολογίου. 
Και εδώ τα λεγόμενα κόμματα της αριστεράς αντιδρούν με μια ένοχη σιωπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: