Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Από …σαράντα κύματα – Δάσκαλος στην Ινδία πάει στο σχολείο …κολυμπώντας


     Από ...σαράντα κύματα - Δάσκαλος στην Ινδία πάει στο σχολείο ...κολυμπώντας [βίντεο]

             




Κάθε νέα σχολική χρονιά αναδεικνύει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ιδιαίτερα η φετινή συνδέεται με τις συντελούμενες  αλλαγές που μεταφράζονται σε περικοπές πιστώσεων, μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού και άλλα παρεμφερή προβλήματα. Για όλα αυτά υπάρχουν καθημερινές αναφορές στα ΜΜΕ. Θεωρώ απολύτως δικαιολογημένη την αντίδραση των εμπλεκομένων και αδικαιολόγητη τη δική μας αδιαφορία.
Η παρακάτω είδηση νομίζω ότι συγκινεί ή πρέπει να συγκινεί τον κάθε  άνθρωπο που διεκδικεί τον τίτλο του πολίτη. Την πληροφορία για τον αγωνιστή δάσκαλο στην Ινδία μου την έδωσε τηλεφωνικά ο Κώστας (δίδυμος αδελφός), έψαξα και βρήκα ολόκληρη την είδηση, την οποία  και παραθέτω.

«Άλλοι οδηγούν, μερικοί παίρνουν ταξί, κάποιοι περπατούν αλλά ένας ...κολυμπά για να πάει στη δουλειά του. Πρόκειται για τον δάσκαλο Αμπντούλ Μαλίκ, που διασχίζει κυριολεκτικά ένα ποτάμι προκειμένου να φτάσει στο σχολείο και στους μαθητές του. 
O ...αφοσιωμένος δάσκαλος από την πόλη Μαλαπούρα της Ινδίας, κάθε ημέρα εδώ και 20 χρόνια κάνει το ίδιο δρομολόγιο. Διασχίζει κολυμπώντας ολόκληρο ποτάμι, με τα νερά να φτάνουν μέχρι το λαιμό του.
Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ της NDTV ο Μαλίκ κολυμπά γιατί είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσει στην τάξη εγκαίρως για το μάθημα.
«Αν πάρω το λεωφορείο, θα μου πάρει τρεις ώρες για να καλύψω μια απόσταση 12 χιλιομέτρων που απέχει το σχολείο, ενώ κολυμπώντας το ποτάμι είναι πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος αφού φτάνω στο σχολείο στην ώρα μου» δηλώνει ο δάσκαλος.
Μόλις φτάσει στην άλλη όχθη του ποταμού, φοράει στεγνά ρούχα και κατευθύνεται στο σχολείο.
Σύμφωνα με το SiliconIndia News, στις 5 Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα των δασκάλων, οπότε εκείνη την ημέρα που έφτασε ο Μαλίκ στην τάξη, τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με χαμόγελα και ευχετήριες κάρτες, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης».
ΠΗΓΗ: http://www.koolnews.gr/extras/apo-saranta-kymata-daskalos-sthn-india-paei-sto-sxoleio-kolympvntas/


Δεν υπάρχουν σχόλια: