Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ

                                               
                              
Κι άλλες φορές έχω αναφερθεί στο θέμα των σκανδάλων που έχουν περιβληθεί με το μανδύα της νομιμότητας. Εκατομμύρια ευρώ σπαταλούνται σε ομάδες πληθυσμού με τη μορφή ρουσφετολογικών χαριστικών πράξεων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μερικές ομάδες δημοσίων υπαλλήλων έχουν καταφέρει, με εκβιαστικά μέσα, να απολαμβάνουν προκλητικά  και σκανδαλώδη προνόμια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών.
Στην εποχή των παχέων αγελάδων ο κλητήρας που υπηρετούσε σε οποιαδήποτε υπηρεσία του εν λόγω υπουργείου είχε καθαρές απολαβές 3000 ευρώ το μήνα, ενώ ο συνάδελφος του που είχε την ιδιότητα του γενικού διευθυντή απολάμβανε 10.000 μηνιαίως.
Την εποχή ένας πανεπιστημιακός Δάσκαλος είχε καθαρές αποδοχές 2500. Φαίνεται πως στη χώρα μας πως ο κλητήρας στο υπουργείο οικονομικών, ο οδηγός στη ΔΕΗ, ο θυρωρός στη Βουλή αξίζουν περισσότερο από τον επιστήμονα (γιατρό, πανεπιστημιακό, ερευνητή ή  από έναν στρατηγό.
Έτσι για πολλά χρόνια το κράτος εξασφάλιζε και εξασφαλίζει ακόμη  όλα εκείνα τα προνόμια σε υπαλλήλους που απασχολούνται  σε « γωνιακά μαγαζιά», ενώ κάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των χιλίων ευρώ.
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά στα σωματεία των υπαλλήλων, για πολλά χρόνια χαρίζονταν εκατομμύρια, όπως ομολογεί ο υπουργός οικονομικών.
Η παρακάτω είδηση- σκάνδαλο, πέρασε στα ψιλά. Καμία δήλωση από τους λαλίστατους  «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ  και του ΚΚΕ, ούτε από τους επαγγελματίες τηλεπαρουσιαστές και σχολιαστές. Απόντες και «αγωνιστές» της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Αν  και ο υπουργός οικονομικών δεν απαντά στο διαχρονικό και διαπαραταξιακό σκάνδαλο, ωστόσο- έστω και με τη λειψή απάντηση προκύπτει το μέγεθος του εγκλήματος, αφού για δύο μόνο χρόνια- εκτός μισθοδοσίας χαρίστηκαν 13.000.000. ευρώ για ....συνδικαλιστικούς και ....κοινωνικούς σκοπούς.
Ακολουθεί η είδηση -σκάνδαλο

14,1 εκ. ευρώ επιχορηγήσεις σε συνδικαλιστικές οργανώσεις
Με το υπέρογκο ποσό των 12,8 εκ. ευρώ επιδοτήθηκαν τη διετία 2009-2010 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΥΟ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), ενώ συνολικά οι επιχορηγήσεις από το 2009 μέχρι και σήμερα έφτασαν τα 14,1 εκ. ευρώ, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή.

Το συνολικό ποσό των 14.117.920 ευρώ διατέθηκαν υπό μορφή επιχορήγησης με επιβάρυνση του κωδικού που αφορά «Λοιπές επιχορηγήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων» της τέταρτης μείζονος κατηγορίας σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Στοιχεία
Από την απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου, προκύπτει ότι τα 12,8 εκατομμύρια δόθηκαν τη διετία 2009-2010 και ειδικότερα το 2009 η ΠΟΕ-ΔΟΥ επιχορηγήθηκε με 6.805.669 ευρώ και η ΟΣΥΟ με 1.919.251 ευρώ, συνολικά δηλαδή, 8.724.920 ευρώ.
Το 2010, η ΠΟΕ-ΔΟΥ επιχορηγήθηκε με 2.000.000 ευρώ και η ΟΣΥΟ με 2.028.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 4.028.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απάντηση του Γ. Στουρνάρα «οι επιχορηγήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό εξυπηρετούν τους στόχους και τους σκοπούς λειτουργίας τους, όπως αναφέρονται στο καταστατικό τους, και ειδικότερα αφορούν την εξυπηρέτηση κοινωνικών παροχών (π.χ. ιατροφαρμακευτικών κ.ά.), αλλά και ποικίλων πολιτιστικών, κοινωνικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων (π.χ. λειτουργία παιδικής κατασκήνωσης των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λπ.)».
Τα ποσά της επιχορήγησης πάντως μειώθηκαν ραγδαία τα επόμενα χρόνια και μάλιστα αυτά αφορούσαν μόνο την ΟΣΥΟ. Το 2011 η ΟΣΥΟ επιχορηγήθηκε με 495.000 ευρώ, το 2012 με 500.000 ευρώ και το 2013 με 370.000 ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: