Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ



 
Ιδιαίτερα, θετική, εντύπωση  μου προκάλεσε η εικόνα με τον Ευκλείδη  Τσακαλώτο να παίρνει το …..κολατσιό του, όπως ένας απλός, καθημερινός, συνάνθρωπος μας. Ταξίδεψε στη Ρίγα συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό στην Σύνοδο Κορυφής, προέβλεψε όμως φεύγοντας από το σπίτι να πάρει μαζί του… κολατσιό.Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος μέσα στο C-130 άνοιξε το αλουμινόχαρτο και γευμάτισε ενώ παράλληλα συνομιλούσε με τον Αλέξη Τσίπρα.
 Αν σε αυτή την ταπεινή  εικόνα προσθέσουμε και τον ιδιαίτερα  μετρημένο πολιτικό του λόγο, τότε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η δημόσια συμπεριφορά του σεμνού αυτού υπουργού συνάδει – κατά τη γνώμη μου, με το ήθος που οφείλει να διακρίνει την Αριστερά. Αντίθετα, πολλά κυβερνητικά στελέχη ή πρόσωπα με θεσμικό ρόλο, προκαλούν με τη στάση τους. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τέτοια πρόσωπα, όπως  τον υπερφίαλο  Γ. Βαρουφάκη, τον νεαρό κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον ….τηλεπαρουσιαστή  Αλ. Μητρόπουλο, την Α.Μ  Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον τηλεμαϊντανό Ρωμανιά, τον εκπρόσωπο της ….εργατιάς Δ. Τσουκαλά, και πολλούς άλλους , όπου μαζί  με τους …..συντρόφους της λαϊκής ακροδεξιάς του …αρχιστρατήγου Π. Καμένου, συγκροτούν έναν , κακής ποιότητας, περιφερόμενο θίασο.
 Όλοι αυτοί , καθημερινά, πιάνουν στασίδι σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αναπαράγοντας έναν ξύλινο και αντιαισθητικό πολιτικό λόγο, ευπρόσδεκτο από πελάτες θεαμάτων, καταδικασμένο  όμως στη συνείδηση των πολιτών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: