Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ



 
Σου είπαν ψέματα πολλά,
ψέματα σήμερα σου λένε ξανά........
Ο ποιητής, μέσα από αυτούς τους στίχους, μπορεί να δώσει μια εύλογη απάντηση για ό,τι οι εθνολαϊκιστές (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) πράττουν το τελευταίο διάστημα. Έτσι το «χτύπημα» του μεγάλου κεφαλαίου αρχίζει με το κόψιμο των συντάξεων 1000 ευρώ!.
Την ίδια στιγμή, δεν τολμούν να μειώσουν τις  χιλιάδες συντάξεις των ΡΕΤΙΡΕ και όλων  «ευγενών» ταμείων. Φαίνεται πως οι νεομνημονιακοί συνέταιροι ξέχασαν τις «επαναστατικές»  δηλώσεις περί γενοκτονίας των συνταξιούχων από τις «κατοχικές» κυβερνήσεις. Και τώρα ανακάλυψαν  ότι οι μεγοκεφαλαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι των χιλίων ευρώ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος(ως σταρ σε χολιγουντιανή ταινία), μιλώντας στα Μέσα μαζικής προπαγάνδας επεσήμανε ότι η Ελλάς κινδυνεύει , ενώ μια άλλη νεομνημονιακή  τηλεμαϊντανός του ΣΥΡΙΖΑ ( μεσημεριανή εκπομπή στην ΥΕΝΕΔ 09/10/2015)  δήλωσε ότι η συγκυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν γνώριζαν, μέχρι σήμερα, το οικονομικό πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος. Σημειώνεται ότι ο Γ. Κατρούγκαλος ( υπουργός Εργασίας ) πριν από δύο ημέρες είχε δηλώσει ότι οι συντάξεις μέχρι 1500 ευρώ δεν θα μειωθούν.
Υπενθυμίζουμε ότι κάποιος άλλος , υποψήφιος πρωθυπουργός, είχε πει ότι λεφτά υπάρχουν και, τόσο το κόμμα του, όσο και ο ίδιος, εξαφανίστηκε εκλογικά. Αντίθετα, οι παρούσα συγκυβέρνηση, με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα είναι ακόμη αποδεκτή από το σύνολο των ΜΜΕ, και η κριτική  τους εξαντλείται αν, ο μέχρι πρότινος άεργος και τώρα  πρωθυπουργός, φοράει γραβάτα. Τέτοια «σκληρή» κριτική στους νεοεξουσιστές είχαμε να δούμε από την εποχή της «εθνοσωτηρίου»  
Και όλα αυτά, όπως θα έλεγε και ο ποιητής, ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: