Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ……..



 
 Ο πρώην πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, είχε επισημάνει την ελληνική ετερότητα με τη, ιστορική, πλέον, φράση «Είμαστε έθνος Ανάδελφον». Προφανώς, ο εγγράμματος, πρώην πρόεδρος εννοούσε τη διαφορά αυτή με πολιτισμικά και όχι  με φυλετικά κριτήρια.
Επίσης, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης(Χάρρυ Κλυνν)  είχε περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα ( αρχές δεκαετίας του ΄70) με την ατάκα : η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, της νεκράς και της όπισθεν.
Πράγματι,  ως νεοέλληνες ,θεωρούμε ότι είμαστε οι πιο αδικημένος λαός στον κόσμο! Όλοι οι άλλοι ,και ιδιαίτερα οι μεγάλες δυνάμεις, απεργάζονται την εθνική μας υπόσταση. Το αφήγημα αυτό επικαλείται και η Αριστερά και η Ακροδεξιά, έστω και αν το πολιτικό τους σκεπτικό διαφέρει, καταλήγουν όμως στο ίδιο συμπέρασμα. Εμείς ο «υπερήφανος»  λαός φουσκώνουμε από εθνική περηφάνια κάθε φορά που ακούμε για τις «αρετές της φυλής μας».
Άπειρα είναι τα παραδείγματα που Έλληνες κυβερνήτες, με λαϊκή εντολή, αντιστέκονται σε κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση, που οι κουτόφραγκοι, και όχι μόνο, εφαρμόζουν στις χώρες τους.  
Ενδεικτικά μπορούμε  να αναφέρουμε ορισμένους τομείς, όπου επικρατεί η εξουσία των διαφόρων ομάδων : Δημόσια έργα, Μελέτες, Προμήθειες, Δημόσια διοίκηση, Δημόσια εκπαίδευση, Σύστημα Υγείας, ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, Μισθολόγιο δημοσίου και Οργανισμών, Φορολογικό.  
Για το φορολογικό ειδικότερα. Όλοι γνωρίζουμε την τεράστια σε έκταση φοροδιαφυγή. Μεταπολεμικά, η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή αποτελεί το εθνικό μας σπορ. Όλες οι κυβερνήσεις την …… καταπολεμούν και τα φορολογικά έσοδα μειώνονται.
Τελευταία φημολογείται ότι όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω χρεωστικών καρτών. Η κάθε συναλλαγή θα εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό σύστημα της γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Η παρούσα κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των δανειστών, μάλλον θα επιχειρήσει να το εφαρμόσει. Και πριν ακόμη, το αναγκαίο αυτό μέτρο, ανακοινωθεί επισήμως, άρχισαν οι …..πολεμικές ανακοινώσεις. Πρώτος και καλύτερος ο Ι.Σ.Α. Αντιγράφω την είδηση:
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, «με σαφήνεια εξέφρασε την άποψη ότι διαφωνεί απόλυτα με την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να καταστήσει υποχρεωτική (κι όχι προαιρετική όπως ισχύει μέχρι σήμερα) τη χρήση του πλαστικού χρήματος από πλευράς ασθενών, για την πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης και κάθε άλλης ιατρικής υπηρεσίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος του ΙΣΑ είναι μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιατρικού συλλόγου εκπροσωπούνται οι  Αριστερές και λοιπές ….δημοκρατικές δυνάμεις. Έτσι, όλες οι παρατάξεις, σε αγαστή συνεργασία, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ενάντια στις εθνοκτόνες μεταρρυθμίσεις.
Δεν απομένει παρά να φροντοφωνάξουμε το γνωστό σύνθημα : Εμπρός  στον δρόμο που χάραξε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: